Info

Algemeen

De Amsterdamse Zomer is een reeks van intieme voorstellingen vol muziek, theater en cabaret, op één van de meest iconische locaties van onze hoofdstad: het Olympisch Stadion.

De Amsterdamse Zomer vindt plaats in het Olympisch Stadion in Amsterdam (Olympisch Stadion 2, 1076 DE Amsterdam).

De Amsterdamse Zomer vindt plaats op donderdag tot en met zondag in de maanden juni, juli, augustus en september. Er zijn per dag meerdere concerten verdeeld in verschillende tijdvakken: 09.30 – 12.00 – 16.00 en 20.00 uur. Klik hier voor het volledige programma.

De Amsterdamse Zomer is voor alle leeftijden, jongeren onder de 14 jaar zijn meer dan welkom onder begeleiding van iemand van 18 jaar of ouder. Let op: iedereen van 1 jaar en ouder heeft een ticket nodig. 

Het is mogelijk om een tafeltje voor 2, 3 of 4 personen te boeken, waarbij alle personen uit hetzelfde huishouden dienen te bestaan. Ben je met meer mensen? Dan raden we je aan om meerdere bestellingen te plaatsen. Dan zullen wij ons best doen om jullie naast elkaar te plaatsen. Mail ons dan op info@deamsterdamsezomer.nl de datum en tijdstip van het concert, de ordernummers, het aantal personen en de achternaam van de koper. 

Door de unieke en intieme nachtclub opstelling, heeft elk tafeltje een mooi uitzicht op het podium. Omdat er maar 250 mensen aanwezig zijn, zit je sowieso dichtbij. Het is dus helaas niet mogelijk je eigen tafeltje uit te kiezen.

Een concert duurt 45 tot 60 minuten, maar er zal ook bij elke show een voorprogramma zijn. Je kan er dus vanuit gaan dat je ongeveer twee uurtjes bij De Amsterdamse Zomer aanwezig bent. De kidsshows duren tussen de 30 en 45 minuten. 

De Amsterdamse Zomer gaat altijd door, tenzij het weer een gevaar vormt voor onze bezoekers. Een deel van onze setting is overdekt en bij regen delen we paraplu’s en poncho’s uit, maar we raden ook iedereen aan zich goed te kleden op het voorspelde weer. Check dus altijd even het weerbericht voordat je de deur uit gaat.

De consumpties zijn tijdens De Amsterdamse Zomer te betalen via je smartphone. Je bestelt middels een QR-code op je tafel en betaalt vervolgens via iDeal of creditcard. Eten en je ticket bestel je vooraf online.

Parkeren kan in de parkeergarage onder het Olympisch Stadion. Klik hier voor meer informatie. 

Een foto zegt meer dan duizend woorden. We vinden het dus ook te gek als je jouw ervaring tijdens De Amsterdamse Zomer deelt op social media. Gebruik #DEAMSTERDAMSEZOMER of #DAZ2021 om ons te vinden op Facebook en Instagram! Het meenemen van eigen fotoapparatuur is toegestaan, mits je deze voor privédoeleinden gebruikt en het geen professionele fotoapparatuur betreft. Selfiesticks zijn niet toegestaan. Wil je voor commerciële doeleinden foto’s schieten of beelden opnemen, mail dan naar info@deamsterdamsezomer.nl voor een eventuele persaccreditatie.

De Amsterdamse Zomer is rolstoel toegankelijk. Stuur ons even een mailtje op info@deamsterdamsezomer.nl zodra je tickets hebt bemachtigd, zodat we kunnen zorgen voor mooie plekken. 

Klik hier om de huisregels van De Amsterdamse Zomer te lezen.

Mocht je nog meer vragen hebben kun je ons bereiken via Facebook, Instagram of email ons op info@deamsterdamsezomer.nl. Wij doen ons best je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Tickets

Ticketprijzen voor De Amsterdamse Zomer variëren per artiest, check de prijzen bij jouw favoriete artiest. Voor reguliere shows zijn er ook een beperkt aantal VIP tickets beschikbaar. Daarbij zit inbegrepen (per twee personen): 

  • Front row tafel 
  • Welkomstdrankje
  • Fles Champagne (Moët & Chandon) 
  • Luxe food box (Brasserie van Dam) 
  • Tafel snacks 
  • Aandenken van De Amsterdamse Zomer

Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Tijdens De Amsterdamse Zomer kun je via de QR-code op je tafel drankjes bestellen, we hebben op locatie een uitgebreid menu, maar het is ook al mogelijk om vooraf drankjes te bestellen via onze ticketshop. Ook kun je vooraf alvast hapjes bestellen om je ervaring compleet te maken. Je kan kiezen uit drie verschillende foodboxen van Brasserie van Dam en een box van MaMa Kelly. Let op: het is alleen mogelijk om deze boxen vooraf te bestellen, op locatie is het alleen mogelijk om mini bites te bestellen (we hebben daar ook vega opties). De hapjes en drankjes die je vooraf besteld, zullen bij aankomst in het Olympisch Stadion voor je klaarstaan op je tafel!

Ja, dat kan. Speciaal voor deze bijzondere concertreeks zijn wij een samenwerking aangegaan met het Olympic Hotel, op steenworp afstand van het Olympisch Stadion. Je boekt via deze link een tweepersoonskamer met 15% korting inclusief ontbijt (exclusief toeristenbelasting). Je rolt dus zo vanuit het stadion je bed in!

Ben je helaas verhinderd? Wij kunnen geen tickets retour nemen. Mocht je iemand anders gelukkig willen maken met je tickets, kan dit alleen per gehele order, wij kunnen geen orders/tafel splitsen. Mocht je een ticket via TIcketswap hebben gekocht, mail ons dan op info@deamsterdamsezomer.nl voor verdere instructies. Het is niet mogelijk om een foodticket van iemand over te kopen.

Ja, het is noodzakelijk om je tickets voor De Amsterdamse Zomer te personaliseren. Toegang tot ons zomerparadijs is alleen mogelijk met een toegangsticket op jouw eigen naam. Na het bestellen van de tickets ontvangt de hoofdkoper een mail om de persoonsgegevens van elke individuele bezoeker aan te vullen en de bestelling af te ronden. Zorg er dus voor dat je jouw tickets personaliseert voor aanvang van de show. Na het afronden van de personalisatie ontvangt de hoofdkoper de tickets per mail. Let op: voor kindershows is het niet noodzakelijk je tickets te personaliseren. 

Heb je vragen over tickets gekocht in fase 1 (14 april), dan kan je hier contact opnemen met de customer service van CM. Ben je je tickets kwijt? Deze kun je hier opnieuw opvragen.

Heb je vragen over tickets gekocht in fase 2 (29 april), dan kun je hier contact opnemen met de customer service van Paylogic.

Corona

De Amsterdamse Zomer is volledig Corona proof. Elk concert biedt plaats aan maximaal 250 bezoekers, die allemaal op 1,5 meter aan een tafel zitten. Verder zullen de overige richtlijnen van RIVM ook strikt in acht genomen worden. Hygiëne, veilige looproutes en 1,5 meter afstand tussen bezoekers en crew staan hierbij voorop.

We verwachten dat in de zomer dezelfde regels van toepassing zijn als afgelopen zomer. Dat houdt in dat een test niet verplicht is voor kleinschalige evenementen als De Amsterdamse Zomer. Maar uiteraard volgen we de ontwikkelingen op de voet en kunnen we niet uitsluiten dat de overheid een test toch verplicht stelt.

Uiteraard is het doorgaan van De Amsterdamse Zomer afhankelijk van de geldende Corona maatregelen. Mocht het niet door kunnen gaan ontvang je binnen 30 dagen na annulering je aankoopbedrag retour.