Het Amsterdamse Plein

Op Het Amsterdamse Plein zal een bont gezelschap van horecazaken, cultuur en entertainment samenkomen om de zomer te vieren. Hier kun je dus genieten van een expositie van de crème de la crème van Amsterdam.

Café Nol

Het befaamde café uit de Jordaan is een vertrouwd gezicht in Mokum. Café Nol staat als sinds 1966 voor op-en-top gezelligheid. Het is de plek waar de gezelligheid en Amsterdamse bravoure uit de tap stroomt. We kijken ernaar uit om samen met jullie de keeltjes te smeren.

Brasserie Van Dam

De befaamde en geliefde Brasserie Van Dam is niet weg te denken uit Amsterdam. Je ervaart er de gezellige sfeer van een Parijse brasserie en de gastvrijheid van de familie Van Dam zelf. De naam is een begrip in Amsterdam én bekend in heel Nederland en staat voor kwaliteit en gastvrijheid.

No Rules

Door de regels te volgen, krijg je echt een verrukkelijke pizza. Maar als je naar iets meer op zoek bent.. iets wat je Holy Shit, WTF of OMG laat roepen. Iets wat je niet verwacht en je compleet overrompeld. Dan moet je de regels loslaten. 

Ron Gastrobar

Uit eten gaan moet volgens Ron Blaauw een feestje zijn. Geen poespas en pretenties, maar ongedwongen culinair genieten. Bruisende plekken waar de sfeer warm is en de gerechten ongecompliceerd en puur. We zijn trots dat Ron Gastrobar zijn deuren tijdelijk bij ons opent!

Streetart Frankey

‘Every child is an artist. The problem is how to remain an artist once we grow up.’ Voor Frank de Ruwe, ook wel Frankey genoemd, bestaat dit probleem simpelweg niet. Geïnspireerd door zowel jeugdherinneringen als een jeugdige fascinatie voor het huidige leven en de cultuur, neemt zijn werk vele vormen aan en is toch altijd herkenbaar door zijn speelse creativiteit en lichte ondeugd. Zijn werk is tentoongesteld in heel Nederland, waaronder het Stedelijk Museum Amsterdam en in verschillende tentoonstellingen in de Verenigde Staten, Italië en Duitsland.

Kesbeke

Fris knapperig puur natuur lekker Amsterdams tafelzuur van Kesbeke. Op Het Amsterdamse Plein mag een zuurtje niet ontbreken! Dus kom gezellig langs bij Kesbeke om te genieten van verse producten en het proeven van de nieuwste zuurtjes. Heerlijk!

FEBO

Nederlanders zijn gek op kroketten, dat weten ze bij FEBO als geen ander. Al meer dan 80 jaar serveert het familiebedrijf 100% dagverse, ambachtelijk bereide snacks.

FEBO gebruikt ingrediënten van lokale leveranciers. Van kraakverse groenten en echt Amsterdams tafelzuur tot speciaal voor FEBO geselecteerde aardappelen en het beste kwaliteitsvlees van runderen uit de buurt. Dat proef je in alle FEBO snacks, met in de hoofdrol de echte helden: de kroket en de grillburger. Dat wordt smullen op De Amsterdamse Zomer!

‘t Sluisje

In hartje Amsterdam, vlak achter het Koninklijk Paleis, midden in de Jordaan, vind je al ruim 25 jaar theater restaurant ‘t Sluisje. Hier kun je genieten van spectaculaire travestieshows en entertainment van de bovenste plank.

Kom tijdens The Best Of De Amsterdamse Zomer genieten van verschillende -doorlopende- travestieshows onder het genot van een drankje. Zien we je daar?

Café La Bastille

Het legendarische café voor een avond vol feest en oer-Hollandse gezelligheid. Gelegen vlak naast het Leidseplein staat dit beroemde café altijd garant voor een goede sfeer. Geopend 7 dagen per week van vroeg in de avond tot laat in de nacht! Hier kan je terecht voor een borrel, dansje of een praatje met de leukste barkeepers van het plein. Zij zullen op 2 & 3 juli het Leidseplein omruilen voor Het Amsterdamse Plein. We kunnen niet wachten om je te verwelkomen bij Café La Bastille op De Amsterdamse Zomer!

Chandon Garden Spritz

Zin in iets écht verfrissends? Kom dan een heerlijke Chandon Garden Spritz halen! Een buitengewone Spritz, gemaakt van bekroonde mousserende wijn,
gemengd met huisgemaakte likeur van specerijen en Argentijnse sinaasappel.
Chandon Garden Spritz wordt gemaakt met de helft van de hoeveelheid suiker, in vergelijking met een andere spritz. Zonder kunstmatige smaak- en kleurstoffen. Heerlijk natuurlijk dus, het ultieme zomerdrankje!

Café in the City

Sophisticated. Sexy. Stoer. En oh zo smakelijk. Gooi dit alles in de mix en je krijgt Café in the City. Een on-Nederlands restaurantconcept gevestigd in het centrum van Amsterdam en Rotterdam.

Met een menukaart waar al menig culinair hart mee veroverd is, picture perfect cocktails, een interieur waar je maar naar blijft kijken en DJ’s die van donderdag tot en met maandag de lekkerste hits draaien, heeft Café in the City alle ingrediënten in huis om jouw bezoek tot een unieke ervaring te maken in plaats van een ‘simpele’ avond uit. We zijn blij dat we Café in the City mogen ontvangen op Het Amsterdamse Plein bij The Best Of De Amsterdamse Zomer. Zien we je daar?

Topo Chico

Topo Chico Hard Seltzer is geïnspireerd op het bruisende mineraalwater van Topo Chico, dat in 1895 een bescheiden waterbottelbedrijfje begon in Monterrey, Mexico

In 150 jaar is Topo Chico een belangrijke mixer geworden. Samen met bevriende bartenders hebben zij hier een hard seltzer van gemaakt waarvan zij denken dat jij het heerlijk zal vinden. Kom je het proeven op The Best Of De Amsterdamse Zomer?

Lavazza

De Italiaanse koffiebar beleving op The Best Of De Amsterdamse Zomer!

Lavazza heeft voor elke bestemming de beste koffie-oplossing. Anders gezegd: je kunt overal en op elk gewenst moment genieten van de allerlekkerste Italiaanse koffie. Drink je ook een bakkie op The Best Of De Amsterdamse Zomer?

BAUT

BAUT vestigde zich in 2012 aan de Wibautstraat in Amsterdam-Oost als pop-up locatie. Fast forward zeven jaar later heeft BAUT op zeven verschillende locaties gezeten, iedere keer met een ander concept. In 2020 opende ‘Bar BAUT’, de eerste permanente locatie in Amsterdam,  op de Stadionweg in oud-zuid. Na de corona-lockdown kwam hier de tweede permanente BAUT bij op de plek waar het allemaal begon, de wiBAUTstraat in Oost. BAUT biedt genoeg ruimte om te kunnen werken, uitgebreid te lunchen en om dit over te laten gaan in een gezellige borrel. De avonden staan in het teken van lekker eten en daarna weer uitgebreid borrelen. Bij BAUT is het altijd bomvol en rete gezellig, daarom hebben wij ze er graag bij op Het Amsterdamse Plein!

Wils Bakery Café

Bij Wils Bakery Café combineren ze het ambacht van een bakkerij met de gezelligheid van een Franse bistro. Op de menukaart vind je herkenbare gerechten, bereid met hetzelfde vakmanschap als in restaurant Wils, onder de bezielende leiding van Joris Bijdendijk. Op het Amsterdamse Plein proef je onder andere hun super softijs, focaccia’s uit eigen bakkerij of huisgemaakte rabarbersoda. Loop je neus achterna richting de geur van de BBQ, tot dan!