Het Amsterdamse Plein

Op Het Amsterdamse Plein zal een bont gezelschap van horecazaken, cultuur en entertainment samenkomen om de zomer te vieren. Hier kun je dus genieten van een expositie van de crème de la crème van Amsterdam.

Café Nol

Het befaamde café uit de Jordaan is een vertrouwd gezicht in Mokum. Café Nol staat als sinds 1966 voor op-en-top gezelligheid. Het is de plek waar de gezelligheid en Amsterdamse bravoure uit de tap stroomt. We kijken ernaar uit om samen met jullie de keeltjes te smeren.

Brasserie Van Dam

De befaamde en geliefde Brasserie Van Dam is niet weg te denken uit Amsterdam. Je ervaart er de gezellige sfeer van een Parijse brasserie en de gastvrijheid van de familie Van Dam zelf. De naam is een begrip in Amsterdam én bekend in heel Nederland en staat voor kwaliteit en gastvrijheid.

No Rules

Door de regels te volgen, krijg je echt een verrukkelijke pizza. Maar als je naar iets meer op zoek bent.. iets wat je Holy Shit, WTF of OMG laat roepen. Iets wat je niet verwacht en je compleet overrompeld. Dan moet je de regels loslaten. 

Ron Gastrobar

Uit eten gaan moet volgens Ron Blaauw een feestje zijn. Geen poespas en pretenties, maar ongedwongen culinair genieten. Bruisende plekken waar de sfeer warm is en de gerechten ongecompliceerd en puur. We zijn trots dat Ron Gastrobar zijn deuren tijdelijk bij ons opent!

Streetart Frankey

‘Every child is an artist. The problem is how to remain an artist once we grow up.’ Voor Frank de Ruwe, ook wel Frankey genoemd, bestaat dit probleem simpelweg niet. Geïnspireerd door zowel jeugdherinneringen als een jeugdige fascinatie voor het huidige leven en de cultuur, neemt zijn werk vele vormen aan en is toch altijd herkenbaar door zijn speelse creativiteit en lichte ondeugd. Zijn werk is tentoongesteld in heel Nederland, waaronder het Stedelijk Museum Amsterdam en in verschillende tentoonstellingen in de Verenigde Staten, Italië en Duitsland.

Kesbeke

Fris knapperig puur natuur lekker Amsterdams tafelzuur van Kesbeke. Op Het Amsterdamse Plein mag een zuurtje niet ontbreken! Dus kom gezellig langs bij Kesbeke om te genieten van verse producten en het proeven van de nieuwste zuurtjes. Heerlijk!

FEBO

Nederlanders zijn gek op kroketten, dat weten ze bij FEBO als geen ander. Al meer dan 80 jaar serveert het familiebedrijf 100% dagverse, ambachtelijk bereide snacks.

FEBO gebruikt ingrediënten van lokale leveranciers. Van kraakverse groenten en echt Amsterdams tafelzuur tot speciaal voor FEBO geselecteerde aardappelen en het beste kwaliteitsvlees van runderen uit de buurt. Dat proef je in alle FEBO snacks, met in de hoofdrol de echte helden: de kroket en de grillburger. Dat wordt smullen op De Amsterdamse Zomer!